Selecteer een pagina

Promovendi

“Kostbare en unieke data vertellen een verhaal.”

Kijk eens naar deze referenties en denk eens na over jouw onderzoek. Bontekoe Research heeft een interessant aanbod voor promovendi.  Maak contact.

Annemariek Driessen, MSc (2012)

Na mijn bachelor Biomedische wetenschappen ben ik de master Statistical Sciences for the Life and Behaviourial Sciences gaan doen. Voor mijn master scriptie heb ik onderzoek gedaan bij het LCPL in Leiden. Romke Bontekoe was hier mijn dagelijkse begeleider.
We zijn samen bezig geweest met het analyseren van de micro-array data m.b.t. Bacteriële Vaginosis en het bouwen van een voorspellingsmodel gebaseerd op deze data. Ik ben zelf vooral bezig geweest met het onderzoeken van de mogelijke methodes om de data te analyseren, waarna we samen hebben gekeken naar de resultaten van de verschillende analyses.
We hadden beide een andere achtergrond maar hierdoor leerde ik juist alleen maar meer over de methoden die ik zelf al gebruikte. Daarnaast heb ik vooral van Romke geleerd om kritisch naar de data en vooral ook de resultaten te kijken. Ik heb de samenwerking als erg prettig ervaren.

Joke Dols, arts (2010-2012)
Na de studie geneeskunde heb ik 1,5 jaar een onderzoek opgezet en uitgevoerd in Tanzania. Van al 150 vrouwen geincludeerd in het onderzoek, hebben we 2x een vaginaal uitstrijkje afgenomen. In Nederland zijn deze 300 samples geanalyseerd met een microarray die ontwikkeld is bij TNO, om te onderzoeken welke organismen aanwezig zijn. Vergelijkbare data heb ik van Zuid Afrikaanse vrouwen. Dit betekent dat er per vrouw bijna 500 gegevens zijn over de verschillende organismen en verschillende antwoorden op vragenlijsten.
Samen met Romke ben ik aan de slag gegaan met deze immense hoeveelheid data. Hierbij hebben we op verschillende manieren naar de data gekeken omdat het in het begin ook nog wat onduidelijk was wat elke waarde precies betekent.
Ik heb altijd de neiging snel, naar conclusies te gaan die ik mogelijk zou kunnen publiceren, en Romke heeft mij hierbij geleerd om af en toe een stap terug te zetten in de analyse. Daarbij heb ik geleerd dat het heel belangrijk is eerst te bekijken wat wel en niet logisch is in de data, dit bijvoorbeeld door het uitzetten van de waardes in een figuur, zonder hier meteen statistiek op los te laten, zoals ik gewend was, omdat het ook erg afhangt van welke test je kiest of iets wel of niet significant is. Ik heb de samenwerking met Romke als leerzame en tevens ook leuke tijd ervaren!

Dr. Annemarie Klomp (2007 – 2009)
…, jou wil ik bedanken voor de tijd die je hebt besteed aan de extractie van data middels je ingewikkelde computerprogramma’s. Dank voor je interesse in mijn onderzoek, je heldere begeleiding en je geduld als ik weer eens te snel vooruit wilde. Je bent een goede leermeester! (Citaat uit dankwoord proefschrift.)

Dr. Marian Engberts (2005 – 2007)
Ik heb na mijn studie geneeskunde in eerste instantie gewerkt als ANIOS verloskunde/gynaecologie. Tijdens deze periode ontmoette ik mw. dr. M. E. Boon (pathologe, destijds directeur van het Leids Cytologisch Pathologisch Laboratorium). Samen hebben wij gekeken naar de rol van C. Albicans op het al dan niet ontwikkelen van cervixcytologische afwijkingen, daarbij gebruik makend van onder meer geanonimiseerde data van het landelijk bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker.
Om structuur en duidelijkheid in deze overvloed aan data te bewerkstelligen werd Romke Bontekoe bij het proces betrokken. Hij begreep direct de klinische relevantie van de verschillende vraagstukken en had meestal binnen een paar drukken op de knop de juiste gegevens voorhanden. In 2007 ben ik gepromoveerd op vulvovaginale candidiasis en zonder de hulp van Romke was dit niet gelukt. Ik ben hem dan ook zeer dankbaar en heb de samenwerking altijd als erg aangenaam ervaren.

Dr. Banut-Sabine Verbruggen (2004 – 2006)
…, het heeft lang geduurd voordat we de data hadden die we wilden uit het grote bestand. Maar nu is elke vrouw ‘uniek’ en hebben we een goede analyse kunnen maken. Wat een geduld heb jij. Bedankt voor alle tijd. (Citaat uit dankwoord proefschrift.)

Bontekoe Research is opgericht in 2004 door Dr. Romke Bontekoe.  Maak contact.